EkoTurizem Viženčar leži na nadmorski višini 1500m in imamo lokacijo neposredno na smučišču.

Smo družinsko podjetje, ki obratujemo že 25. leto (prej kot turistična kmetija) in smo neizmerno predani naravi in zdravi domači hrani. Meso, mleko, zelenjava, sokovi, marmelade, čaji, mesni izdelki so sad naših pridnih rok z domače kmetije, ki je ekološko usmerjena.

Vodja turizma Maria je leta 2008 osvojila tudi laskavi naslov na tekmovanju za izbor mlade kmetice Slovenije. Njena shramba je polna tudi zdravilnih čajčkov, kremic in tinktur, kot udeleženka v vojni za Slovenijo pa ima zasluge tudi kot vojna veteranka.

Gospodar Silvo je strasten lovec in ima na svoji kmetiji poleg krav, ovac, koz, konj, kokoši, psa in mačk tudi oboro z jeleni-damjaki. Ljubitelji živali si to lahko tudi ogledajo oz. poleti pomagajo pri spravilu sena, drv, molži in ostalih kmečkih opravilih.

Hči Maja z Markom pa sta naša mlada pomoč in bodoča prevzemnika kmetije.

Vsem našim nastanitvenim gostom po predhodni najavi (prihod ob 14-18. ure, odhod do 10. ure) na e-mail ekotur.vizencar@gmail.com brezplačno pripeljemo prtljago do hiše (s parkirišča ob hiši oz.iz zg. postaje gondole), jim odpremo zapornico s klicem na tel. +386 41 647 545. Zaradi logistike prosim najavo ure dan prej na e-mail (tudi zaradi snežnih razmer na cesti), ko premraženi prispete v naš objekt, vas sprejme topla kmečka peč in šilček domačega rušovčka ali čaja.
Zvečer se lahko tudi sankate pod reflektorjem ali se s turnimi smučmi povzpnete na Zvoh (do akumulacijskega jezera) in opazujete prelepi sončni zahod ali sivo meglo v dolini, ki vas spominja na morje.

Toplo vam priporočam, da si privoščite z našega dnevnega menija domače specialitete, kot so ajdovi žganci s kislim zeljem in krvavico ali pečenico. Če vam zelje ne diši lahko tudi z domačo telečjo obaro, mogoče golaž s polento ali kruhovimi cmoki, pasulj, jota, ričet z dimljeno kuhano klobaso, tudi palačinke, zavitki, štruklji so produkt domače kuhinje.

Po dogovoru kuhamo tudi dietno hrano, izdelujemo tudi domač jabolčni in hruškov sok, likerčke in različne druge zeliščne napitke.