Ujemi gorske sanje na EkoTurizmuViženčar, 1500m nadmorske višine, sredi Kriške planina na Krvavcu, ki mu dajejo zavetje čudovite Kamniško- Savinjske Alpe.

Dovoli, da se čas malenkost ustavi, da pljuča zadihajo svež gorski zrak, oči zazrejo lepoto narave , srce začuti utrip življenja, svoje želodčke pa nahranite z zdravo domačo hrano.

Ustvari pravljične trenutke v prenovljenih apartmajih Planika, Encijan, Plahtica in Avrikel, v sobi de lux z zeliščno savno iz sibirske cedre ali pa v sobah, ki so opremljene s pohištvom iz masivnega lesa in oljene z ekološkim oljem Košutna, Kržiše, Zvoh in Triglav.

Praznuj svoje osebne ali poslovne obletnice/dosežke v naši restavraciji, kjer vam bo prijeten kolektiv  postregel izvrstno izbrano in pripravljeno domačo hrano, ki je lahko po predhodnem dogovoru primerna tako za alergike kot vegetarijance ali vegane.

Kot družinsko podjetje, ki deluje s 28-letno tradicijo, smo hvaležno predani naravi in zdravi domači hrani. Meso, mleko, zelenjava, sokovi, marmelade, čaji in mesni izdelki so sad naših pridnih rok z domače kmetije, ki je ekološko umerjena, in lokalnih pridelovalcev.

Vodja turizma Maria Mia ,ki z vso svojo ljubeznijo pripravlja obroke, zelenjavo, zdravilna zelišča, iz katerih izdeluje tinkture, kreme in mazila, ki jih uporablja pri svojih terapijah, ki jih izvaja kot Divine Business Certificate  coach in feel leader. Ob strani ji zvesto stoji hči Maja, ki sprejema in razvaja goste s hišnimi dobrotami.

Gospodar Silvo je strasten lovec in ima na svoji kmetiji poleg domačih živali tudi oboro z jeleni-damjaki. Ljubitelji živali si to lahko tudi ogledajo. Najbolj željni stika z našim načinom življenja pa lahko svoje izkušnje pridobite pri poletnem spravilu sena, drv, planinski molži krav in krmljenju živali.

Naj se te dotakne zimska toplina in poletna svežina.


Informacije za stranke

Če je vaš prihod od 14. do 18. ure in odhod do 10. ure, gostom po predhodni najavi na e-mail ekotur.vizencar@gmail.com brezplačno pripeljemo prtljago do hiše (s parkirišča ob hiši oz. od zg. postaje gondole), jim odpremo zapornico s klicem na tel. +386 41 647 545. Zaradi logistike prosim najavo ure dan prej na e-mail (tudi zaradi snežnih razmer na cesti).

Ko premraženi prispete v naš objekt, vas sprejme topla kmečka peč in šilček domačega rušovčka ali čaja.
Zvečer se lahko tudi sankate pod reflektorjem ali se s turnimi smučmi povzpnete na Zvoh (do akumulacijskega jezera) in opazujete prelepi sončni zahod ali sivo meglo v dolini, ki vas spominja na morje.

Toplo vam priporočam, da si privoščite z našega dnevnega menija domače specialitete, kot so ajdovi žganci s kislim zeljem in krvavico ali pečenico. Če vam zelje ne diši lahko tudi z domačo telečjo obaro, mogoče golaž s polento ali kruhovimi cmoki, pasulj, jota, ričet z dimljeno kuhano klobaso, tudi palačinke, zavitki, štruklji so produkt domače kuhinje.

Po dogovoru kuhamo tudi dietno hrano, izdelujemo tudi domač jabolčni in hruškov sok, likerčke in različne druge zeliščne napitke.